Vuilnisbak geur verwijderen

17.06.2019
Kees van Es - Van Es schoonmaakartikelen
Kees van Es
Ervaar je een nare vuilnisbakgeur in je container? De kans is groot dat je dit niet alleen ruikt. Ongedierte komt er ook op afzetten en voor je het weet ervaar je flink wat overlast. De oorzaak ligt meestal bij slechte ventilatie en ontbindende etensresten. Gelukkig hoef je deze stank niet langer meer te ervaren. Je kan namelijk een vuilnisbak geur verwijderen. Dit kan zelfs bij ondergrondse containers waar de stank nergens meer heen kan.

Tips tegen een stinkende kliko

Heb je geen last van een stinkende ondergrondse container? Maar ervaar je vooral een vuilnisbak geur in je eigen kliko? Dan kan je wel een paar tips gebruiken om stankoverlast tegen te gaan. Vooral in de zomermaanden kan je bij warme temperaturen veel last hebben van stankoverlast. Wij helpen je niet alleen de overlast te beperken, maar zorgen er ook voor dat je kliko niet langer meer stinkt.

Vieze vuilnisbak

Stank overlast in je kliko

Je kan stankoverlast ervaren in zowel je grijze container als GFT container. Vooral in de zomermaanden kan GFT afval met etensresten enorm gaan stinken. De etensresten gaan vaak eerder ontbinden en dit is meestal de oorzaak van de stank. Toch kan een stinkende container verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er maden in je container zitten. Vliegen hebben bijvoorbeeld eitjes in je grijze container gelegd en zorgen voor een stinkende container. Je hebt hierdoor niet alleen van stankoverlast, maar het ziet er ook niet bepaalt fris uit.

Als de stankoverlast langer in je container blijft hangen, dan kan dit hinderlijk zijn. Vooral als je de kliko dichtbij je woning hebt staan. Een GFT container staat soms zelfs in je eigen achtertuin. Bij stankoverlast is het soms niet eens meer prettig om in je eigen tuin te gaan zitten. Reden genoeg om de overlast aan te pakken en een stinkende container te behandelen. Vooral als de intensiteit van de stankoverlast vrij heftig is. Je buren kunnen zelfs gaan klagen als ze last hebben van de vieze GFT geur uit je container. Vooral als de container dichtbij de schutting staat. Reden genoeg om de vieze geur eindelijk aan te pakken!

Wat is de oorzaak van stank overlast in je container?

Een stinkende container is natuurlijk heel vervelend en je wilt dit probleem graag zo snel mogelijk aanpakken. Het is belangrijk om hiervoor eerst de oorzaak van het probleem aan te pakken. Hiervoor moet je natuurlijk wel gaan uitzoeken wat de oorzaak van de stinkende container is.

Maden in de kliko

Eén van de veelvoorkomende oorzaken van stankoverlast in je container is maden. Vliegen komen tussen je etensresten terecht en besluiten hier eitjes te leggen. De eitjes veranderen razendsnel in maden. De maden doen zichzelf tegoed aan de etensresten in je container. Het gevolg is al snel een complete explosie aan maden in de kliko. Door de maden krijg je al snel last van een enorme stankoverlast in je container.

Explosie van maden kan flink wat overlast geven

Bij warm weer kan je niet alleen last krijgen van stankoverlast, maar zelfs een explosie van maden. Voor je het weet lopen er duizenden maden in de container. Doordat er niet voldoende eten is voor alle maden kruipt een groot deel de container uit. Ze lopen al snel door je complete tuin heen. De gevolgen hierna zijn groot en je zit niet bepaalt lekker meer buiten door de stankoverlast. Reden genoeg om hier iets aan te doen!

Maden in de kliko

De oplossing voor een stinkende container

In drie handige stappen kan je verlost worden van die vervelende stank in je container. Het is wel belangrijk dat je echt alle drie de stappen gaan uitvoeren. Als je een stap overslaat is de stank misschien tijdelijk weg, maar helaas niet voor lang. Wij hebben gelukkig een oplossing die wel effectief is en uitstekend werkt tegen de overlast. Je kan zo eindelijk weer lekker buiten zitten doordat je geen last meer van stank hebt.

Container schoonmaken

De eerste stap om van je kliko stankoverlast af te komen is de container schoonmaken. Het is vooral belangrijk dat je container heel goed gaat schoonmaken. Dit ga je zowel van binnen als van buiten doen. Deze klus kan je het beste gaan uitvoeren als de kliko net geleegd is. Met een beetje geluk is een deel van de maden via de vuilniswagen verdwenen. Je gaat nu de container uitspuiten. Dit kan je eventueel met een hoge drukreiniger doen. Je spuit de container zowel van binnen als van buiten uit met flink wat water. De eerste maden zijn hierdoor verdwenen.

De maden zelf doden

Een groot deel van de maden is weggespoeld, dankzij het uitspuiten van de container. Het is nu belangrijk om de resterende maden te bestrijden. Hiervoor kan je het beste schoonmaakazijn gebruiken. Zorg ervoor dat het schoonmaakazijn in de container zit en doe hier kokend water bij. De combinatie van kokend water en schoonmaakazijn is direct dodelijk. Dit is dodelijk voor zowel de maden als de eitjes die nog in de container liggen. Laat het azijn en water even een uurtje goed intrekken. Je weet zo zeker dat alle maden gedood zijn. Je bent zo eindelijk verlost van die ellendige maden.

Vies doekje in afvalbak
Urinelucht verwijderen

Es Container fris

  • Bent u klaar met die vieze afvallucht?
  • Wilt u snel weer een frisse geur?
  • Nooit meer last van uw vieze stank door vuilnis?
Bestel direct een spuitbus container fris of ontvang een vrijblijvende offerte waarmee je gegarandeerd van de afvallucht verlost bent.

 21,00

5 sterren product

Gegarandeerd de beste!

Ik sta 100% achter deze oplossing en weet zeker dat dit dé manier om van je vieze luchtjes af te komen. Geen enkel ander middel is zo krachtig dat het je definitief van de stank afhelpt.

Succes verzekerd
Heb je iets aan dit artikel gehad? Wij zijn heel benieuwd hoe dit artikel jou heeft geholpen om de stank uit de kliko te verwijderen. Laat een reactie achter in de comments hieronder, zodat iedereen straks verlost in van de vuilnisbak geur uit de kliko.
Geef een reactie!
Vragen? Stel hieronder je vragen en je ontvangt zo snel mogelijk antwoord van me.
1 Reactie
  1. Marie de Jonge

    Mijn container stinkt in de zomer ook heel erg. Ik maak hem regelmatig schoon en zorg ervoor dat deze niet in de zon staat. Ik ga de volgende keer in ieder geval schoonmaakazijn gebruiken. Wellicht heeft dit effect, bedankt!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *