Rooklucht uit auto verwijderen

Geur van rook snel uit de auto verwijderen

Je hebt een rooklucht in de auto maar het lukt niet om daar vanaf te komen. Veel mensen hebben er last van, maar hoe kom je van de vieze lucht af? In dit artikel leg ik je exact uit hoe je rookgeur uit de auto moet verwijderen. Ook geef ik 3 tips die je direct kunt vergeten, omdat dat sowieso niet werkt.

Om rooklucht uit de auto te verwijderen zijn er een paar algemene tips die je altijd moet volgen:

  • Laat de auto goed luchten
  • Interieurfilter vervangen
  • Controleer de asbak op tabakresten

Deze algemene tips zullen je niet van de rooklucht afhelpen. Maar als je ze niet doet, is het verwijderen van de rooklucht uit de auto nog veel moeilijker.

Tips die niet werken

Rookauto schoonmaken

De tip die je vaak hoort is: geef je auto een goede schoonmaakbeurt en de rooklucht verdwijnt. Maar rooklucht is zo’n sterke geur dat alleen schoonmaken de lucht niet verwijdert.

Anti rook spray auto

Anti rook spray in de auto spuiten wordt regelmatig als tip gegeven om van de rooklucht af te komen. Echter is dit onvoldoende om de rooklucht daadwerkelijk te laten verdwijnen.

DIY ozonbehandeling

Om van een rookgeur af te komen, kun je de auto een ozon behandeling geven. Dit zelf doen bespaart je een hoop kosten, maar zorgt niet voor het gewenste resultaat. De rooklucht blijft in de auto.

Wat werkt wel tegen rooklucht

Rookgeur uit auto laten verwijderen

Om een rooklucht te verwijderen uit de auto wordt er vaak gekozen om dit uit te laten voeren door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Op zich een logische keuze, want je wilt van de stank af.  

Als je hiervoor kiest wordt echt alles uit de kast getrokken om jouw auto schoon te maken. De auto wordt van binnen grondig gereinigd, alle kunststof onderdelen worden schoongemaakt, matten uitgeklopt en de auto uitgezogen. Ook de bekleding wordt met een reinigingsmiddel ingespoten. 

En toch zou ik nooit voor zo’n behandeling kiezen. In de eerste plaats is het een hele dure behandeling. De prijzen beginnen vanaf € 285,- en voor echt een ‘doorrookte’ auto betaal je nog veel meer.

Daarnaast heb je ook geen enkele garantie dat hiermee de lucht ook definitief weg is. Na verloop van tijd zie je toch vaak dat er weer een rooklucht in de auto waarneembaar is.

 

Rookgeur uit auto verwijderen
Frisse geur in de auto

Auto fris laten ruiken met een luchtverfrisser

Om een auto fris te laten ruiken wordt er vaak een luchtverfrisser opgehangen. En als tijdelijke oplossing niet eens slecht bedacht. Maar ik verzeker je dat de lucht na verloop van tijd weer terugkomt.

De werking van een luchtverfrisser is namelijk als volgt: Een luchtverfrisser verspreidt een lekkere geur in de auto. De lekkere geur wordt als het ware over de stank heen gelegd, en omdat de frisse geur sterker is dan de stank wordt de stank gemaskeerd.

 

Geur in auto neutraliseren

 Hierboven heb ik je 2 tips gegeven die je kunt gebruiken. De één is heel duur en de andere is slechts een tijdelijke oplossing.

Maar… er is een oplossing die de rooklucht gegarandeerd uit jouw auto verwijderd.  Een spray die de rookstank in de auto neutraliseert. De spray maskeert niet slechts de geur, maar valt daadwerkelijk de geurmoleculen aan. Hierdoor verdwijnt de stank ook daadwerkelijk en komt die ook niet meer terug.

Geur in de auto neutraliseren

In 3 stappen:

Rooklucht uit de auto verwijderen

Rooklucht uit de auto verwijderen, als je de eerste 2 tips leest, leek het een moeilijke opgave. Maar de 3e tip biedt je gegarandeerd uitkomst. Binnen een half uur merk je al dat de geur uit de auto verdwenen is.

Met mijn geurverwijderaar ben je gegarandeerd van de stank verlost. Omdat dit middel de geur neutraliseert en niet slechts maskeert, zal de stank ook niet meer terug komen.

Z
Aanvraag

Vul onderstaand contactformulier in. Je ontvangt een offerte op maat.

Geurverwijderaar insprayen

Je sprayt de geurverwijderaar op een willekeurige plek in de auto.

Geen stank meer

Binnen een half uur ervaar je het verschil en ben je van de stank verlost.

Vraag offerte aan