19 tips om urinegeur te verwijderen

Urinegeur verwijderen op de wc
20.10.2018
Kees van Es - Van Es schoonmaakartikelen
Kees van Es
Urinegeur op het toilet, je moet er niet aan denken. Toch is dit een probleem wat heel vaak voorkomt. Meestal heb je hier thuis last van, maar dat hoeft natuurlijk net. Ik kom vaak in bijvoorbeeld zorginstellingen zoals verpleeghuizen en ziekenhuis, waar ik ook zo’n vieze urinestank ruik. In het stappenplan hieronder geef ik 19 praktische tips die je van de urinelucht van het toilet afhelpt.

Heb je geen zin om veel te moeten schoonmaken en wil je op een hele eenvoudige manier van de urinegeur af? Ontvang een vrijblijvende offerte voor het allerbeste middel om urinestank simpel én snel te verwijderen

Direct urinegeur verwijderen >>

Urinegeur verwijderen van het toilet met deze 19 tips

In dit praktische stappenplan laat ik je exact zien je van de urinelucht op het toilet kunt afkomen. Een aantal tips zul je zelf al aan gedacht hebben, maar er staan ook tips tussen die veel minder bekend zijn. Met deze tips kun je niet alleen menselijke urinegeur verwijderen, maar het werkt ook voor dierenurine zoals van honden of katten.

 

 1. Toiletbril schoonmaken
 2. Nieuwe wc bril
 3. WC pot schoonmaken
 4. Onder de rand van toilet pot (met spiegel)
 5. Geurblokje ophangen
 6. Gebruik een luchtverfrisser
 7. Regelmatig een opfrisbeurt
 8. Nieuwe toiletpot
 9. Urinelucht verwijderen uit vloertegels
 10. Urinegeur verwijderen uit voegen vloertegels
 11. Wandtegels grondig reinigen
 12. Voegen wandtegels schoonmaken
 13. Wasbak schoonmaken
 14. Afvoerputje schoonmaken
 15. Een nieuwe vloer
 16. Gebruik een urinesteen verwijderaar
 17. Geen bleekmiddel gebruiken
 18. Smeersel van Baking soda en Citroen
 19. Zuiveringszout

Tip 1: Toiletbril schoonmaken

Begin maar eens om de toilet bril heel goed schoon te maken. Op en onder de toiletbril zitten vaak opgedroogde urineresten die ervoor zorgen dat er een vieze lucht in de WC hangt.

Dit moet heel grondig gebeuren, je kunt het beste een klein borsteltje pakken voor de kleine hoekjes en gaatjes. Dit zou bijvoorbeeld een tandenborstel kunnen zijn. Gooi deze nog niet weg na het schoonmaken van de toiletbril, want die heb je later misschien nog nodig.

Samenvatting: Begin je grote opfrisbeurt van het toilet bij de bril. Dit is sowieso een grote bron van bacteriën waardoor je dit minimaal 2x per week moet doen voor de algehele hygiëne.

Gebruik van bleekmiddel versterkt de lucht van urine

Tip 2: Nieuwe toiletbril

Vind je het schoonmaken van jouw toiletbril maar een gedoe, dan kun je voor het gemak er natuurlijk ook voor kiezen om een nieuwe toiletbril te kopen. Een nieuwe bril kost tegenwoordig ook niet zo heel gek veel meer, en je loopt dan niet het risico dat je de vieze bril niet helemaal schoon hebt gemaakt.

Met een nieuwe bril weet je zeker dat de urinegeur niet door de wc bril komt. Dat is weer een zorg minder, nu nog zorgen dat je alle andere stappen ook volgt, zo weet je zeker dat je weer een fris ruikend toilet hebt.

Samenvatting: Voor degene die het liever op een makkelijke manier doen, kun je een nieuwe toilet bril kopen. Zo heb je direct een fris en schoon exemplaar op je toilet liggen. Uiteraard moet je wel zorgen dat je hem schoon houdt.

Bekijk hieronder hoe je een nieuwe wc bril op jouw toilet bevestigd.

Tip 3: Toiletpot schoonmaken

Na het schoonmaken van de toiletbril (of nadat je besloten hebt een nieuwe te kopen), moet je de wc pot een goede opfrisbeurt geven. Ga hierbij heel secuur te werk, want overal kunnen er menselijke uitwerpselen kleven.

Vergeet geen enkel plekje op de wc pot om schoon te maken

Ook achter de pot, je kunt dan denken, daar zitten toch geen spetters. Maar je zult verbaasd zijn hoe vies het daar kan worden. En tijdens het plassen kunnen er ook door kleine kiertjes urine langs de achterkant van de pot weglopen. Vergeet deze plek dus niet. 

Dit geldt niet alleen voor een staande toiletpot, maar net zo goed voor een hangend toiletpot. Ook daar komt het regelmatig voor dat er aan de achterkant van de pot een stinklucht hangt. Maak hem dus heel goed schoon om jezelf van de stank te verlossen.

Een goed middel wat je hiervoor kunt gebruiken is iets wat bijna iedereen in de kast heeft liggen, namelijk schoonmaakazijn. Om je wc schoon te maken heb je dit nog veel nodig.

Samenvatting: Dit is de meest voor de hand liggende tip die iedereen zelf ook had bedacht, en waarschijnlijk al heeft gedaan. Toch wou ik hem jullie niet onthouden, omdat je bijvoorbeeld snel de achterkant kunt vergeten.

Op internet lees je vaak dat je met cola de wc ook goed schoon kan maken. In de video hieronder krijg je daarop antwoord.

Tip 4: Onder de rand van toiletpot schoonmaken

Deze tip hoort eigenlijk bij de vorige tip. Maar omdat dit iets is wat bijna altijd vergeten wordt, maak ik er een aparte tip van. Het is ook vrij logisch dat je daar niet direct aan denkt. Dat is een plek die volledig uit het zicht ligt.

Onder de rand, aan de binnenkant van het toilet zit vaak enorm veel viezigheid. Dat houd je niet voor mogelijk wat een smerige bedoening het daar is. Om te controleren of jij dit ook hebt (99% kans dat het ook bij jou zo is), kun je het beste een klein spiegeltje pakken. Zo kun je makkelijk kijken hoe het er daar uitziet.

Om de viezigheid hier weg te halen, kun je weer de tandenborstel gebruiken uit één van de eerdere tips. Door de beperkte ruimte kun je er op die manier toch goed bij om alle viezigheid daar weg te halen.

Samenvatting: Onder de rand van de toiletpot is een bron van veel viezigheid, vergeet dit niet schoon te maken om in eerst instantie van de vieze lucht af te komen. Maar ook in het wekelijkse toilet schoonmaak beurtje, altijd dit even meenemen.

Tip 5: Geurblokje ophangen

Je verwacht dat in alle wc’s een geurblokje hangt. Toch is dit lang niet altijd het geval. Vooral in restaurants zie je dit niet vaak, terwijl dit een simpel middel is om tijdelijk van de urinelucht af te komen.

Een geurblokje is een goed middel, maar zeker niet het beste middel. Het is namelijk maar een tijdelijke oplossing. Als het blokje leeg is, dan zal de lucht terugkomen. En omdat de lucht nooit echt weggeweest is maar ‘gemaskeerd’ is, heeft urinelucht zich nog verder kunnen ontwikkelen, waardoor de lucht alleen maar erger is geworden.

Samenvatting: Gebruik een geurblokje voor het toilet echt als tijdelijk middel, als je bijvoorbeeld niet direct tijd hebt voor een grondige schoonmaakbeurt.

Hang voor een frisse lucht een geurblokje in het toilet

Tip 6: Gebruik een luchtverfrisser

Een andere manier om de wc tijdelijk weer fris te laten ruiken, is het gebruik van een luchtverfrisser. Je spuit dit in de toilet ruimte, en de lucht zal verdwijnen. Er kleeft wel één belangrijk nadeel aan het gebruik van zo’n middel. Je moet dit blijven spuiten omdat de lucht heel snel weer terug zal komen. 

De werking van een luchtverfrisser is om de stank tijdelijk te vernevelen met een lekkere geur. De frisse geur wordt over de stinkende lucht ‘gelegd’ waardoor je de vieze lucht niet ruikt. Als het middel echter is uitgewerkt, komt de stank weer gewoon terug waardoor het probleem niet helemaal weg is. Maar voor tijdelijk is dit een prima oplossing.

Samenvatting: Gebruik een luchtverfrisser op het toilet om te tijdelijk de vieze geur uit de wc te verwijderen. Bedenk wel dat je zal moeten blijven spuiten, omdat de lucht vanzelf weer terugkomt.

Tip 7: Regelmatig een opfrisbeurt

Eigenlijk is dit geen tip om van je urinelucht af te komen, maar meer om te voorkomen dat je er last van krijgt. Toch is dit een hele belangrijke. Een algehele opfrisbeurt zorgt er namelijk ook voor dat urinelucht geen kans krijgt.

Als je elke week de wc 2x schoonmaakt, dan kan dit niet in de tegels en in de voegen trekken, zo voorkom je dat het gaat stinken. Want zelfs als je het nog niet ruikt, kan het wel zijn dat er al een luchtje hangt. Zo neem je de lucht weg, en voorkom je dat er een urinelucht wordt ontwikkeld in je toiletruimte.

Samenvatting: Maak regelmatig, minimaal 2x per week, jouw toilet ruimte schoon. Zo voorkom je dat urineresten zich ontwikkelen tot een hele vieze stank.

Tip 8: Nieuwe toiletpot

Uiteraard kun je natuurlijk ook direct je wc pot vervangen als je geen zin hebt om de pot een hele goede opknapbeurt te geven. Zo ben je direct van je vieze pot af. Mocht de vieze urinelucht dat in de pot zitten, dan weet je zeker dat je er vanaf bent. En dat zonder heel veel moeite te hoeven doen.

Besef je alleen wel, dat je natuurlijk niet elke maand je wc pot wilt vervangen. Dus zorg wel dat je vanaf nu jouw wc pot elke week een grondige beurt geeft. Zo blijft hij schoon en hoef je niet ineens een hele grote schoonmaakbeurt te geven.

Samenvatting: In het kader: gemak dient de mens, kun je ervoor kiezen om een nieuwe toilet pot te kopen en die te plaatsen. Zo weet je zeker dat je een schone pot hebt, en de urinelucht daar niet vandaan komt.

Urinelucht verwijderen

Es Anti-urinegeur

 • Wil je nooit meer een vieze urinelucht in het toilet?
 • Wil je makkelijk van uw vieze lucht in de wc af?
 • Nooit meer schamen voor je bezoek op het toilet?
Bestel direct een spuitbus Urine fris of ontvang een vrijblijvende offerte waarmee je gegarandeerd van de urinelucht op het toilet of andere ruimtes verlost bent.

 21,00

5 sterren product

Gegarandeerd de beste!

Ik sta 100% achter deze oplossing en weet zeker dat dit dé manier om van je vieze luchtjes af te komen. Geen enkel ander middel is zo krachtig dat het je definitief van de stank afhelpt.

Succes verzekerd

Tip 9: Urinelucht uit vloertegels verwijderen

Iedereen kent het wel: een mannelijk persoon heeft voor jou, van de wc gebruik gemaakt ,en nu liggen er allemaal spetters op de vloer. Natuurlijk heeft hij dit niet opgeruimd, hierdoor kan het in de tegels trekken. Dat geeft een vlek op de tegels, maar het meest storende is dat de bijbehorende urinelucht er ook in trekt.

Maak vloertegels regelmatig schoon, zo voorkom je urinegeur

Maar hoe kun je dat het beste doen? Er zijn verschillende manieren om je vloer tegels weer goed schoon te maken. Een veel gebruikt middel is schoonmaakazijn.Schoonmaken met dit middel zal niet direct een verbetering voor je neus zijn, maar omdat het zo’n krachtig middel is zal het ervoor zorgen dat de urinelucht ook uit je wc zal verdwijnen. Daar was het je natuurlijk uiteindelijk om te doen. Even door de zure (azijn)lucht heen ruiken maar.

Samenvatting: Vloer tegels goed schoonhouden voorkomt dat urinelucht in de tegels kunnen trekken. Mocht je last van urinestank hebben, dan moet je dit ook grondig schoonmaken om het eruit te verwijderen.

Tegels in het toilet goed schoonmaken

Tip 10: Urinegeur verwijderen uit voegen vloertegels

De vloertegels alleen schoonmaken is niet voldoende. De urinelucht zit ook in de voegen, waardoor lang niet alle lucht zal zijn verdwenen na het schoonmaken van de vloertegels. Je moet dit daarom ook goed schoonmaken om de urinegeur te verwijderen uit de voegen van de vloertegels.

Gelukkig kun je dit schoonmaken doen met hetzelfde middel als waarmee je de tegels schoonmaakt. Het enige wat je extra nodig hebt is een oude tandenborstel waarmee je makkelijk tussen de voegen kunt komen. Zo hoef je niet moeilijk te doen met een schuurspons, maar kun je er makkelijk bij.

Gratis tip: koop een nieuwe tandenborstel voor het poetsen 😉

Samenvatting:  Maak de voegen van de vloer tegels goed schoon om te voorkomen dat je de luchtbron maar gedeeltelijk wegneemt.

Tip 11: Wandtegels schoonmaken

Dat er op de vloertegels urine kan komen dat zal voor niemand een verassing zijn. Maar wist je dat er ook op de wandtegels vaak opgedroogde urine zit? Omdat dit niet zo bekend is, wordt hier ook niet aan gedacht als er een urinelucht in de wc hangt.

Wandtegels kun je het beste schoonmaken met water en schoonmaakazijn. Meng het water met de schoonmaakazijn en doe dit in een spuitfles. Spuit het op de tegels, en laat het even een half uurtje intrekken. Pak een goede schuurspons en boenen maar.

Je wandtegels worden dan niet alleen mooi schoon, ook de opgedroogde urine wordt daarmee verwijderd. Het is niet zo dat je dit één x hoeft te doen en dat het daarna altijd wegblijft. Als je dit elke maand doet, zal er geen urinelucht in de wandtegels trekken.

Samenvatting: Maak de wandtegels in de wc goed schoon, zo heb je een blinkend en fris ruikend toilet.

Tip 12: Voegen wandtegels schoonmaken

Spetteren tijdens het plassen kan ervoor zorgen dat er wat op de wandtegels terecht komt. Het is dan niet voldoende om de wandtegels alleen schoon te maken. Neem altijd de voegen direct even mee.

Je kunt dit doen met water en schoonmaakazijn. Dat is een prima combinatie om uw voegen weer schoon te krijgen. Mocht er dan stank uit de voegen komen, dan bent u daar ook direct van verlost. Veel mensen vergeten vaak om dit te doen, waardoor de lucht dan blijft hangen.

Het beste kun je hiervoor, net als bij de voegen van de vloertegels, een tandenborstel gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je veel makkelijker in de dunne voegen komt, wat het schoonmaken makkelijker maakt.

Samenvatting: vergeet dus zeker de voegen van de wandtegels niet mee te nemen in de grote schoonmaak.

Tip 13: Wasbak schoonmaken

In veel wc’s hangt ook een klein wastafeltje om je handen even te wassen. Je zult het geloven of niet, maar zelfs dit kan de bron zijn van de stank die er op jouw wc hangt.

Als je erover nadenkt is het ook wel logisch, want er kan natuurlijk urine van je handen af spetten, als je gemorst hebt tijdens het plassen. En omdat de wastafels zo klein zijn, komt het water uit de kraan lang niet op alle plekken om de wastafel schoon te spoelen.

Het middel waarmee je dit kunt doen is hetzelfde wat je gebruikt bij je toiletpot. Vaak is dit namelijk van hetzelfde materiaal gemaakt. Gebruik dus een mengsel van water en schoonmaakazijn. Laat dit even intrekken en boen het daarna mooi schoon en fris.

Samenvatting: Vergeet tijdens de grote wc schoonmaak niet om de wastafel ook grondig te reinigen. Het resultaat kan wel eens voor verbazing bij je zorgen.

Wasbak schoonmaken in het toilet

Tip 14: Afvoerputje schoonmaken

Stank in de wcIn veel douche ruimtes kun je vaak ook even naar het toilet. Als er dan een vieze lucht hangt, denk je al gauw dat dit komt door de wc. Maar dat is lang niet altijd zo.

Er kan ook een enorm vieze rioollucht uit het doucheputje komen. Dit lijkt dan heel erg op de lucht van urine. Daarom ga je er ook direct vanuit dat dit ook de oorzaak is, maar dat is het niet.

Controleer daarom het afvoerputje, of dat niet de plek is waar de lucht vandaan komt. Het kan bijvoorbeeld komen als er weinig water in staat, dan gaan de opgedroogde bacteriën enorm stinken.

Samenvatting: Een afvoer putje kan net zo goed voor de vieze lucht zorgen. Regelmatig wordt de lucht uit het afvoerputje, wat een rioollucht is, verward met urinegeur. Hebt u een afvoerputje in de toiletruimte? Controleer die ook even of daar stank uit komt.

Tip 15: Een nieuwe vloer

Zoals eerder ook al bij de toilet pot en de wc bril, kun je er ook voor kiezen om de vloer (en de wandtegels) te vervangen. Zo hoef je niet mega veel tijd te stoppen in het schoonmaken van je complete wc, maar is de kans heel groot dat de lucht volledig is verdwenen.

Toch zijn er maar weinig mensen die hiervoor kiezen. Het is een vrij dure operatie, en daarbij komt nog eens dat je niet zomaar je hele vloer gaat vervangen. Dan zal je ervan overtuigd moeten zijn dat geen enkel ander middel meer werkt.

Samenvatting: Het is een oplossing om de vloer te vervangen, maar dan kun je natuurlijk wel bezig blijven. Als je elke x dat je urine ruikt je vloer gaat vervangen, wordt het wel een hele dure vloer.

Tip 16: Gebruik een urinesteen verwijderaar

Een goede manier om van de stank uit het toilet te komen is het gebruik van een urinesteen verwijderaar. Er zijn op de markt verschillende middels hiervoor te koop, maar degene waar ik de beste ervaring hebt is: Urigloss. Dit middel giet je in ruime mate in de wc pot, en laat je een half uur intrekken. Hierna hoef je alleen nog maar door te spoelen.

Een urinesteen verwijderaar is een goed middel om te gebruiken tegen urinegeur, omdat dit een middel is wat speciaal gemaakt is voor het verwijderen van urinegeur in de wc pot. Volg altijd de handleiding op het etiket van het product dat je hiervoor aanschaft, omdat het anders niet zal werken. Vaak heeft het even de tijd nodig om in te trekken, om zo de lucht effectief te verwijderen.

Een ander goed middel wat hierop lijkt wat je kunt gebruik is urineverwijderaar. Dit is een middel wat niet de urinestenen verwijdert maar wel de lucht wegneemt. Nadeel van dit middel is dat de lucht na een tijdje weer terugkomt.

Samenvatting: Een urinesteen verwijderaar is een middel die doet wat het belooft: de lucht van urine verwijderen. De meeste lucht krijg je hier goed mee weg. Echter de lucht die helemaal in het beton is getrokken kun je hier niet meer verwijderen.

Tip 17: Geen bleekmiddel gebruiken

Een tip die niet heel veel mensen weten, maar wel heel belangrijk is om te vermelden. Gebruik nooit bleekmiddel als je het toilet gaan schoonmaken. Zeker niet als je last hebt van urinelucht op je toilet, maar als je op dit leest dan ga ik daar voor het gemak even vanuit. 😉

Wat doe bleekmiddel namelijk? Dit versterkt de lucht van urine enorm, waardoor je het niet weghaalt maar juist verergerd. Het is een kleine tip, eigenlijk is het zelfs maar een weetje. Maar dit middel gebruiken kan wel voor het omgekeerde effect zorgen. Gebruik dit dus niet in de wc.

Samenvatting: Bleekmiddel versterkt de geur van urine, in plaats dat het minder wordt zal de lucht juist alleen maar erger worden. Dat lijkt me niet de bedoeling.

Gebruik van bleekmiddel versterkt de lucht van urine

Tip 18: Smeersel van baking soda en citroen

Wat goed helpt tegen een urine lucht is een smeersel van baking soda en citroensap. Citroen is namelijk de natuurlijke ‘vijand’ van urine. Dit neutraliseert de urinelucht, waardoor die ook echt weg is. Het nadeel is wel dat het ook redelijk snel weer uitgewerkt is omdat het niet in de materialen van de wc ruimte trekt.

Neem een deel soda en wat citroensap en meng dit totdat het op yoghurt begint te lijken. Als dat het geval is dan het mengsel goed. Schrob vervolgens de wc helemaal af met dit middel. Het is niet persé een schoonmaak middel, maar wel een middel om de geur uit de oppervlakte van de vloer te halen.

Toch is dit een beter middel dan het gebruik van een geurblokje, omdat die tijdelijk een lekkerdere geur over de stank heen legt. Dit middel neemt de lucht echt weg. Alleen voor bijvoorbeeld de vloer moet je dan nog iets extra’s doen.

Samenvatting: Een smeersel van baking soda en citroensap zorgt ervoor dat je de lucht volledig wegneemt. Mocht het al in bijvoorbeeld de vloer zijn getrokken, dan is dit niet voldoende omdat het niet in de vloer zal trekken.

Tip 19: Zuiveringszout

Zuiveringszout is een natuurlijk middel wat verfrissend werkt tegen allerlei vieze geuren. Zo kun je dit ook gebruiken tegen urinelucht.

Het kan zijn dat je precies weet wat de bron is van de stank die er hangt, als er bijvoorbeeld een vochtige plek zit. Als je dat weet, strooi je een aantal eetlepels zuiveringszout over de plek heen. Verdeel dit gelijkmatig over de plek heen zodat alles goed bedekt is.

Laat dit even een nachtje intrekken, zodat het zout overal goed inzit. Nadat je lekker hebt geslapen en het zuiveringszout de tijd heeft gehad goed in de plek te trekken, kun je dit opzuigen met de stofzuiger. Je vloer zal dan weer fris ruiken.

Deze oplossing werkt alleen als er een vochtige urineplek op de vloer of in een vloerkleed zit. Bij een droge vloer zal dit geen effect hebben.

Omdat dit middel uitsluitend werkt als je er een vochtige urineplek op de vloer of in het vloerkleed zit, zal dit vooral werken als er bijvoorbeeld een kat of hond op de grond heeft geplast.

Samenvatting: Zuiveringszout kan ervoor zorgen dat je urinelucht niet de kans krijgt om zich te verspreiden. Echter werkt het alleen bij een natte vloer of vloerkleed.

Tot slot

In dit artikel heb ik je 19 tips gegeven hoe je de urinegeur op het toilet kunt verwijderen. De middelen om dit voor elkaar te krijgen heeft bijna iedereen wel in huis.

Ook heb ik meer verteld hoe je op een makkelijke manier de urinegeur kunt verwijderen zonder dat je al deze tips hoeft te volgen. Heb je deze tip gemist? De makkelijkste tip om urinegeur te verwijderen vind je hier.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Of wil je iets anders kwijt? Ik zou het tof vinden als je een reactie achter laat aan in de comments!

Urinelucht verwijderen

Es Anti-urinegeur

 • Wil je nooit meer een vieze urinelucht in het toilet?
 • Wil je makkelijk van uw vieze lucht in de wc af?
 • Nooit meer schamen voor je bezoek op het toilet?
Bestel direct een spuitbus Urine fris of ontvang een vrijblijvende offerte waarmee je gegarandeerd van de urinelucht op het toilet of andere ruimtes verlost bent.

 21,00

5 sterren product
Geef een reactie!
Vragen? Stel hieronder je vragen en je ontvangt zo snel mogelijk antwoord van me.
11 Reacties
 1. Peco

  Ik wilde alleen maar zeggen, bedankt voor deze blog!

  Antwoord
  • Kees van Es

   Hoi Peco,

   Leuk om te horen dat je er wat aan hebt gehad!

   Groet, Kees van Es

   Antwoord
 2. administratie diensten

  Hallo, ik bezoek deze pagina regelmatig. Het heeft me geholpen met het verwijderen van de urinegeur op het toilet van ons bedrijf.

  Antwoord
  • Kees van Es

   Top! Ik hoop dat je geen last meer zal hebben van urinegeur op het toilet 😉

   Antwoord
 3. Natalie

  Bedankt voor deze uitvoerige lijst tips over het verwijderen van urinegeur, een zo hardnekkig probleem. Ik heb mijn badkamer laten betegelen omdat bespetterde tegels (mannen!) makkelijker schoon te maken zijn. Baking soda is overigens ook een nuttig middel tegen verstopping van het toilet, hetgeen ik met een geregelde doorspoeling van dit goedje en heet water preventief behandel.

  Antwoord
  • Kees van Es

   Hoi Natalie,

   Bedankt voor je reactie en aanvulling 🙂
   Leuk dat je er wat aan gehad hebt!

   Succes met je man(en) 😉

   Antwoord
 4. Veronique

  Bedankt voor de tips, ga het uitproberen.
  Wist niet dat chloor het tegenovergestelde veroorzaakt.

  Antwoord
 5. Brenda Jansen

  Bedankt Kees voor de tips op de blog.

  Kan ik zeker wat mee voor het werk

  – Heb je ook tip. Hoe urine lucht uit stoelen weg krijg

  Antwoord
 6. Gerard Messink

  Geweldige tips. Ik gebruikte bleek middel, niet doen dus..
  Azijn is prima…

  Antwoord
 7. C. zoon-Jacobs

  Hoe krijg ik urinelucht (lekkende katheter) het beste uit mijn vloerkleed, heb het steeds geprobeerd met schoonmaakmiddelen, maar als het kleed daarna droog is dan ruik ik het nog steeds. Ik word er moedeloos van.
  Kleed weghalen is nog geen optie, heb een parketvloer en als daar de urinelucht in gaat zitten word je ook niet vrolijk van…
  Misschien heeft U een goed idee om het schoon te krijgen.
  Vriendelijk dank C. Zoon

  Antwoord
 8. Baeten

  Hoe krijg je de geur van menselijke urine uit een tapijt?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *